blue_white rgb yellow

Βρίσκεστε: Αρχική > Events >

Festival

Pyrseia Informatics on facebook Pyrseia Informatics on LinkedIn Pyrseia Informatics on ResearchGate Pyrseia Informatics on Twitter youtube Pyrseia Informatics channel
Festival από την Πυρσεία Πληροφορική

Φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα

Οι εφαρμογές της Πληροφορικής δεν μπορούν να λείπουν από το χώρο του Θεάματος και του Κινηματογράφου. Μείνετε ενημερωμένοι και παρακολουθήστε τα Φεστιβάλ που σας προτείνουμε και μας αρέσουν.

Η Πυρσεία σας προτείνει Festival

Pyrseia in Unity for Humanity Summit 2020 (21-22 Oct 2020, online)

The Unity for Humanity Summit is a free, two-day online event that brings together creators, activists, nonprofits, funders, philanthropists, and brands who are harnessing real-time 3D technology to power social impact and real-world change.

Share conversations and hear stories from Unity creators and teams who are driving real impact and global change across the fields of Healthcare and Well-being, Environment and Sustainability, and Education and Inclusive Economic Opportunity.

Pyrseia Informatics participates in the online edition of the Unity for Humanity Summit 2020 for updating our knowledge in learning about new ways to create change, from innovators, experts, and changemakers in interactive panels, lightning talks, roundtable discussions, and a keynote presentation about how creativity and innovation can make a difference.

More informations for this festival: https://ufhsummit2020.unity.com/home

Το "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism" και η Pyrseia στο 2nd RoDI: Reflection Of DIsability Festival (3-10 Dec 2019, Thessaloniki)

Το Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2019 το 2ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο RoDi. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται προβολές κινηματογραφικών ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος ελληνικών και ξένων παραγωγών, ένα ειδικό αφιέρωμα με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μουσικές και επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και πολλά άλλα.

Η Πυρσεία και το CNST-Lab του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετέχουν με τη συμπαραγωγή τους "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism", προσφέροντας τη δυνατότητα να μελετήσουν από κοντά τα θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, όπως αυτά ανακατασκευάστηκαν στο Εργαστήριο, μέσω της χρήσης της Εικονικής Πραγματικότητας, την Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019, από τις 17:00-18:00, στο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το επιμορφωτικό πρόγραμμα "VRGamesLab: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας", υπό την αιγίδα του FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Pyrseia Informatics, το VRGamesLab και το CNST-Lab, αποτελούν υποστηρικτές του 2nd RODI Festival.

More informations for this festival: https://rodi.uom.gr/

Το "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism" και η Πυρσεία στην 35η PHILOXENIA στο Περίπτερο 15 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (8-10 Nov 2019, Thessaloniki)

H Philoxenia, εδώ και 35 χρόνια υποδέχεται και φιλοξενεί εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς. Σφυγμομετρά τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τις τάσεις που υπαγορεύουν οι διεθνείς εξελίξεις στον τουρισμό, ενώ παράλληλα, αποτελεί τη μεγάλη σκηνή συνάντησης των παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Για το 2019, η καθιερωμένη τουριστική έκθεση της χώρας υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Computer and Network Systems Technologies Laboratory (CNST-Lab) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διαχέει στο ευρύ κοινό, τα αποτελέσματα της διδακτορικής διατριβής του Λευτέρη Αναστασοβίτη με επιβλέποντα τον Καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη, με έναν εύληπτο και διασκεδαστικό τρόπο. Περιηγηθείτε στο Virtual Museum for the Antikythera Mechanism (Εικονικό Μουσείο για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων). Εντοπίστε τα εύθραυστα θραύσματα του πρώτου ανθρώπινου υπολογιστή, όπως αυτά ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το VR περιβάλλον υψηλού βαθμού εμβύθισης θα τα προστατέψει από οποιοδήποτε ατύχημα. Η εγκατάσταση του Virtual Museum for the Antikythera Mechanism πραγματοποιείται με την υποστήριξη σε VR εξοπλισμό από την Pyrseia Informatics και το VR-Games-Lab.

Ενημερωθείτε για τον τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε τις αντίστοιχες δεξιότητες για να δημιουργείτε από το μηδέν, εικονικούς κόσμους και εντυπωσιακές VR εφαρμογές, μέσω του επιμορφωτικού προγράμματος "VR-Games-Lab: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας", υπό την αιγίδα του FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

More informations: https://philoxenia.helexpo.gr/

Το "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism" και η Πυρσεία στη Βραδια Ερευνητή 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (27 Sep 2019, Thessaloniki)

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια. Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Η "Βραδιά του Ερευνητή" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) με Ελεύθερη Είσοδο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) και ώρα έναρξης: 17.00.

Περιηγηθείτε στο Virtual Museum for the Antikythera Mechanism (Εικονικό Μουσείο για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων). Εντοπίστε τα εύθραυστα θραύσματα του πρώτου ανθρώπινου υπολογιστή, όπως αυτά ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας υψηλού βαθμού εμβύθισης θα τα προστατέψει από οποιοδήποτε ατύχημα. Η εγκατάσταση του Virtual Museum for the Antikythera Mechanism πραγματοποιείται με την υποστήριξη σε VR εξοπλισμό από την Pyrseia Informatics και το VR-Games-Lab.

Το Εργαστήτιο Computer and Network Systems Technologies Laboratory (CNST-Lab) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διαχέει στο ευρύ κοινό, τα αποτελέσματα της διδακτορικής διατριβής του Λευτέρη Αναστασοβίτη με επιβλέποντα τον Καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη, με έναν εύληπτο και διασκεδαστικό τρόπο. Ενημερωθείτε για τον τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε τις αντίστοιχες δεξιότητες για να δημιουργείτε από το μηδέν, εικονικούς κόσμους και εντυπωσιακές VR εφαρμογές, μέσω του επιμορφωτικού προγράμματος "VR-Games-Lab: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας", του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

More informations for this festival: http://www.researchersnight.gr/8D8C4EC3.el.aspx

Το "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism" και η Πυρσεία στην 84η Δ.Ε.Θ. στο Περίπτερο 14 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (7-15 Sep 2019, Thessaloniki)

Τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το Εικονικό Μουσείο για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, να "αγγίξετε" τα θραύσματά του, να δείτε την εσωτερική δομή τους και να ανακαλύψετε τα μυστικά του πρώτου μηχανικού υπολογιστή, θα έχετε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εντυπωσιακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας υψηλού βαθμού εμβύθισης, η οποία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής του Λευτέρη Αναστασοβίτη στο Computer and Network Systems Technologies Laboratory (CNST-Lab) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Μάνου Ρουμελιώτη, θα είναι διαθέσιμη προς το κοινό για επίδειξη και δοκιμή, με τη στήριξη της Πυρσείας Πληροφορικής.

Τη Virtual Reality εγκατάσταση μπορείτε να δοκιμάσετε στο booth του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Περίπτερο 14, κατά τις ώρες λειτουργίας της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και να συνεισφέρετε στην αξιολόγηση της εφαρμογής, από τις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 10:00 π.μ. μπορείτε να συμμετέχετε στην παρουσίαση του Virtual Museum και των αποτελεσμάτων της έρευνας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, από την ερευνητική ομάδα του CNST-Lab, καθώς και για το επιμορφωτικό πρόγραμμα "VR-Games-Lab: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας".

More informations for this event: https://www.uom.gr/6540-to-panepisthmio-makedonias-dynamika-sthn-84h-deth

Η Πυρσεία με το "High-Score στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση: VR εμπειρίες υψηλού βαθμού εμβύθισης", στο Pint Of Science Festival (20 May 2019, Thessaloniki)

Το Pint of Science επανέρχεται στην Θεσσαλονίκη για τρεις βραδιές γεμάτες επιστημονική κουβέντα και ποτά. Η ιδέα απλή και γνωστή: καταξιωμένοι επιστήμονες από διάφορα πεδία παρουσιάζουν θέματα που σε ενδιαφέρουν σε αγαπημένα bars της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα με συναδέλφους τους σε ακόμα 400 πόλεις ανά τον κόσμο, συζητούν με το κοινό και καθιστούν το Pint of Science μια παγκόσμια γιορτή της επιστήμης.

Η βιωματική δυνατότητα, σε συνδυασμό με την προσιτή επιλογή των VR συστημάτων, καθιστούν τα παιχνίδια σοβαρού σκοπού σε ερμηνευτικά και εκπαιδευτικά εργαλεία στον χώρο του Πολιτισμού και τις Εκπαίδευσης, μεταφέροντας τον χρήστη στον χρόνο ή/και τον χώρο, προσομοιώνοντας δύσκολες, ανέφικτες, επικίνδυνες καταστάσεις, στις οποίες ενεργεί μέσα από την ασφάλεια των συσκευών εικονικής πραγματικότητας. Επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία θα συζητηθούν στο πλαίσιο του "High-Score στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση: VR εμπειρίες υψηλού βαθμού εμβύθισης", από τους ερευνητές-συντελεστές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων VR-GAMES-LAB και την Πυρσεία Πληροφορική.

Σας περιμένουμε για μία ανοικτή συζήτηση τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 20:00, στο ReHab pub στη Θεσσαλονίκη.

More informations for this festival: https://pintofsciencegr.wixsite.com/2018/thess2019-may20-rehab

To DigiArt και η Πυρσεία στο 1st Thessaloniki Design Week με τα VR serious game υψηλού βαθμού εμβύθισης στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. (5-12 May 2019, Thessaloniki)

Η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ/RE-CREATION αποτελεί το σύνθημα της πρώτης διοργάνωσης του ThessDW και τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων, στοχεύοντας να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής. Ένα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων θα απλώνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από 5-12 Μαΐου 2019.

Το DigiArt συμμετέχει στο 1st Thessaloniki Design Week παρουσιάζοντας στους επισκέπτες του Περιπτέρου 10 της Δ.Ε.Θ. τα 3D serious games, τα οποία αφορούν στο Ανάκτορο των Αιγών (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας), στο Virtual Anthropology Museum (Liverpool John Moores University), και στο VR Scladina Cave (Belgium), και αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου ευρωπαϊκού έργου, με τεχνολογίες Virtual Reality.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις VR immersive εμπειρίες μας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Κυρ.05 (12:00-16:00), Δευ.06 (16:00-20:00), Τρι.07 (16:00-20:00), Τετ.08 (16:00-20:00), Πεμ.09 (12:00-20:00), Σαβ.11 (12:00-20:00), Κυρ.12 (12:00-20:00).

Η Πυρσεία συμμετείχε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξή τους, ως βοηθός έρευνας στο Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory του Ινστιτιούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ (MK-Lab/ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ), έχοντας εμπειρία σε 3D graphics, 3D animation, Virtual Reality, game-design, game-development, serious games.

More informations for this festival: https://thessalonikidesignweek.gr/

To DigiArt και η Πυρσεία στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA με το VR serious game για το Ανάκτορο των Αιγών στο Περίπτερο 15 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (9-11 Nov 2018, Thessaloniki)

Έκθεση-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας αποτελεί η Philoxenia, που πραγματοποιείται για 34η φορά από τις 9-11 Νοεμβρίου του 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Philoxenia δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και στην αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Το DigiArt συμμετέχει στην 34η PHILOXENIA παρουσιάζοντας στους επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το παιχνίδι σοβαρού σκοπού, το οποίο αφορά στην πρόσοψη του Ανακτόρου των Αιγών (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας), και αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου ευρωπαϊκού έργου, με τεχνολογίες Virtual Reality, από τις 9 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Δοκιμάστε το παιχνίδι σοβαρού σκοπού εικονικής πραγματικότητας υψηλού βαθμού εμβύθισης, στο Περίπτερο 15 (stand25). Η Πυρσεία συμμετείχε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξή του, ως βοηθός έρευνας στο Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory του Ινστιτιούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ (MK-Lab/ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

More informations for this festival: https://philoxenia.helexpo.gr/

Η 3D-παραγωγή μας "Tsunami in ancient Potidaea" κέρδισε το "Βραβείο Κοινού SEE Talents Animation" στο 11th N.I.F.F.

Η Πυρσεία Πληροφορική με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη βράβευσή της με το "Βραβείο Κοινού SEE Talents Animation" στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (11th N.I.F.F. - Naoussa International Film Festival) για την 3D παραγωγή "Tsunami in ancient Potidaea (Τσουνάμι στην αρχαία Ποτίδαια)".

Το "Tsunami in ancient Potidaea" διαγωνίστηκε και διακρίθηκε από το κοινό, ανάμεσα σε 10 παραγωγές από τη νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Πολωνία, Ουκρανία, Τσεχία και Ρωσία) στο τμήμα "SEE talents (South East Europe talents)".

Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση του 11th N.I.F.F. και το υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό (εθελοντές και μη), για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε στο διαγωνιστικό τμήμα και για τις πλούσιες παροχές που μας παρείχαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό, που στήριξε και επέλεξε την 3D-παραγωγή μας για το "Βραβείο Kοινού SEE Talents Animation".

Παλαιότερα Festival

Η Πυρσεία και το DigiArt στη Βραδιά Ερευνητή 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (28 Sep 2018, Thessaloniki)

Η "Βραδιά του Ερευνητή" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) με Ελεύθερη Είσοδο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) και ώρα έναρξης: 17.00.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια. Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Δοκιμάστε το παιχνίδι σοβαρού σκοπού εικονικής πραγματικότητας υψηλού βαθμού εμβύθισης, το οποίο αφορά στην πρόσοψη του Ανακτόρου των Αιγών και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου DigiArt H2020. Η Πυρσεία συμμετείχε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξή του, ως βοηθός έρευνας στο Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory του Ινστιτιούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ (MK-Lab/ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

More informations for this event: http://www.researchersnight.gr/886D9219.el.aspx

Το DigiArt και η Πυρσεία στην 83η Δ.Ε.Θ. με τα VR serious games στο Περίπτερο 14 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (8-16 Sep 2018, Thessaloniki)

Το DigiArt συμμετέχει στην 83η Δ.Ε.Θ. παρουσιάζοντας στους επισκέπτες του Περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) δύο από τα παιχνίδια σοβαρού σκοπού, τα οποία αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου, με τεχνολογίες Virtual Reality, από τις 8 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας αφορούν στα (i) "Εξερευνώντας το εικονικό σπήλαιο Scladina", και (ii) "Εγκαθιστώντας την εικονική έκθεση της πρόσοψης του Ανακτόρου των Αιγών". Οι εικονικές εμπειρίες υψηλού βαθμού εμβύθισης θα προσφέρονται για δοκιμή στους επισκέπτες, ενημερώνοντας παράλληλα για τις τεχνολογίες και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν.

Το DigiArt Η2020, υλοποιείται από το Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory (MK-Lab), του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ). Η Πυρσεία Πληροφορική, συμμετέχει στο DigiArt ως βοηθός έρευνας, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των τρισδιάστατων εικονικών εμπειριών.

More informations for this event: https://tif.helexpo.gr/

Pyrseia in RICA2017: 28a Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico (3-8 Oct 2017, Rovereto-Italy)

The Foundation Civic Museum of Rovereto organises since 1990 the International Festival of Archaeological Film. The event takes place once a year, it is not a competition and it is open to any producer, director and film and TV author in the field of archaeological, historical, pale-ethnological, anthropological research, aimed at preserving and valuing the cultural heritage.

In the XXVIII year of the Film Festival, that will take place from the 3rd until the 8th of October, the prize "Città di Rovereto - Archeologia Viva" will be awarded by the public to the most acclaimed film. The admittance to the Festival is decided by the Direction.

Pyrseia Informatics competes in RICA2017 with the awarded 3D video animated production "Tsunami in ancient Potidaea", which is based in historical references (Herodotus) and scientific proofs from the science of Geology and Seismology in northern Aegean Sea basin and in Thermaikos Gulf.

The program of the festival: http://www.rassegnacinemaarcheologico.it/rica_context.jsp?ID_LINK=114199&page=3&area=316&id_context=418932

Βραδιά του Ερευνητή 2017 @ Θεσσαλονίκη (29 Sep 2017, Μέγαρο Μουσικής, Θεσσαλονίκη)

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), συντονίζει για ακόμη μια χρονιά τη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 να επισκεφθείτε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) για να ζήσετε μια μοναδική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά επιστημονικά πειράματα και μουσική.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17.00, οπότε και η Βραδιά του Ερευνητή θα ανοίξει τις πύλες της σε επισκέπτες όλων των ηλικιών. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τη διαδραστική Έκθεση Τεχνολογιών του ΕΚΕΤΑ, θα συνομιλήσουν με τους ερευνητές του Κέντρου και θα συμμετάσχουν σε εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, αντίστοιχα ενώ θα δουν από κοντά το ανανεωμένο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο (ARISTURTLE).

Ακόμη, θα γνωρίσουν τα μυστικά του νυχτερινού ουρανού με τη βοήθεια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας. Οι μικροί θα πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο αγώνα ανακύκλωσης, θα φτιάξουν την πόλη με την πιο καθαρή ενέργεια σε ένα παιχνίδι πρωτότυπου σχεδιασμού από την AddArt ενώ θα χρησιμοποιήσουν παίζοντας, μια γλώσσα προγραμματισμού μέσω του πολυβραβευμένου συστήματος CubesCoding!

Για περισσότερες πληροφορίες: https://certh.gr/27314E99.el.aspx

Η Πυρσεία στο Φεστιβάλ ΑΓΩΝ: 10η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας (17-23 Οκτ 2016)

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας: ΑΓΩΝ έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 17 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2016. Η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου… και πέρα από τη Μεσόγειο, οργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΓΩΝ.

Κατά τη διάρκεια του ΑΓΩΝΑ προβάλλονται ταινίες που πραγματεύονται αρχαιολογικά, εθνογραφικά και λαογραφικά θέματα κυρίως της Μεσογείου, αλλά και πέρα από αυτήν, και καταγράφουν έναν κόσμο που χάθηκε, ή αυτόν που χάνεται, δηλαδή το σήμερα που γίνεται η αρχαιολογία του αύριο. Θα προβληθούν 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία), με προβολές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Όλες οι ξενόγλωσσες ταινίες προβάλλονται υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Η Πυρσεία συμμετέχει στον ΑΓΩΝ με τη βραβευμένη 3D animation παραγωγή Tsunami in ancient Potidaea (Τσουνάμι στην αρχαία Ποτίδαια) στην ενότητα Πληροφοριακό Τμήμα (Ταινιοθήκη της Ελλάδας, αίθουσα 2), σε κυλιόμενες επαναληπτικές προβολές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ ΑΓΩΝ: http://agon.archaiologia.gr/

Βραδιά του Ερευνητή 2016 (30 Σεπτεμβρίου 2016, Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη)

Ζήστε μαζί μας μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα. Παρακολουθείστε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες για επίκαιρα θέματα και δείτε από κοντά τις λύσεις που προτείνουν ερευνητές για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Πάρτε μέρος στο κυνήγι θησαυρού και λύστε τους γρίφους που κρύβονται σε διαφορετικά σημεία μέσα στο χώρο της εκδήλωσης, μπείτε στο ταξί του ερευνητή και συζητήστε μαζί του, κάντε μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μαζί με το κινητό εργαστήριο Mobilab.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos με ώρα έναρξης στις 17:00 και Ελεύθερη Είσοδο. H Πυρσεία θα συμμετέχει ενεργά με εθελοντική δράση, ως βοηθός έρευνας στο MKLab-ITI-CERTH.

Περισσότερα για τη Βραδιά του Ερευνητή: http://www.researchersnight.gr/thessaloniki.el.aspx

12th N.I.F.F.: Naoussa International Film Festival (21-25 Οκτωβρίου 2015)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι μια περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα, μουσικές, ζωντάνια, χαμόγελα, δημιουργικότητα.

Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά. Από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015 ο πολιτισμός γιορτάζει στη Νάουσα. Λάβετε θέσεις και απολαύστε το σινεμά στα καλύτερα του.

Εκτός των άλλων περιλαμβάνει τις ειδικές κατηγορίες movile (τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων) καθώς και το S.E.E. Talents (South East Europe Talents) για δημιουργούς από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιώνουν παράλληλες καθημερινές εκδηλώσεις, workshops και masterclasses, από επαγγελματίες του χώρου. H Πυρσεία συμμετέχει ενεργά στο 12th NIFF, διοργανώνοντας το Master Class: "3D-Booth: entering the z-world", την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11:00, στους χώρους του Φεστιβάλ. Σας περιμένουμε!!!

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://niff.gr/el/index.htm

Η Πυρσεία στο 3rd AegeanDocs International Documentary Film Festival (28/9-4/10 2015)

Η Πυρσεία Πληροφορική συμμετέχει στο 3rd AegeanDocs International Documentary Film Festival (28 September - 04 October, 2015), με τη βραβευμένη 3D-παραγωγή Tsunami in ancient Potidaea.

Λαμβάνει μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του AegeanDocs 2015, ανάμεσα στις 70 επιλεγμένες παραγωγές, από σύνολο 347 στη Λέσβο, στη Χίο και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η λίστα των επιλεγμένων ταινιών αποτελείται από συμμετοχές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αμερικής και της Αφρικής.

H 3D παραγωγή "Tsunami in ancient Potidaea" θα προβληθεί και θα διαγωνιστεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Ωρα προβολής: 20.30.

Όλες οι ταινίες θα διαγωνιστούν για τα 4 βραβεία του AegeanDocs 2015: Best History Documentary, Best Political Documentary, Best Social Documentary και Special Award for Young Filmmaker.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://www.aegeandocs.gr/

Η Πυρσεία στο Animated Video Market στο 22nd Stuttgart International Festival of Animated Film

Η Πυρσεία Πληροφορική συμμετέχει στο 22nd Stuttgart International Festival of Animated Film (5-10 May, 2015), στο σκέλος Animated Video Market, με τη βραβευμένη 3D-παραγωγή "Tsunami in ancient Potidaea".

Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμη από 6-9 Μαΐου 2015, στους χώρους του Φεστιβάλ για τους επαγγελματίες επισκέπτες της διοργάνωσης, καθώς και για τους εκπροσώπους του τύπου και των μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια, για περίοδο τριών μηνών από την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμη on-line και με ελεγχόμενη πρόσβαση σε επαγγελματίες και σε εκπροσώπους του τύπου.

Σχετικά με το Φεστιβάλ: The Film und Medienfestival gGmbH, based in Stuttgart, started its activities on December 1, 2000. Its duty and aim is to promote high-class media contents, to organise and hold outstanding film and media events and thus to strengthen the economic and media region Stuttgart and its environment.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://www.itfs.de/en/

Η Πυρσεία στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (07-10 Μαΐου 2015)

Η Πυρσεία Πληροφορική συμμετέχει στο θεματικό αφιέρωμα με τίτλο "Βιβλίο και Τέχνες", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ενότητα που αφορά στο "Βιβλίο και Κινηματογράφος", με τη βραβευμένη 3D-παραγωγή "Tsunami in ancient Potidaea".

Συγκεκριμένα, η τρισδιάστατη παραγωγή μας προβάλλεται μαζί με 20 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες αντλούν τη θεματική τους από βιβλία.

Η προβολή της 3D-παραγωγής θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη, για τον σκοπό αυτόν αίθουσα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας. Η Δ.Ε.Β.Θ. διοργανώνεται από Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία της ΔΕΒ-HELEXPO, των Ελλήνων Εκδοτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την υψηλή εποπτεία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Δ.Ε.Β.Θ. αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή αναγνώριση και από το 2006 είναι μέλος του "κλαμπ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου", ενώ συμμετέχει στις ετήσιες επαγγελματικές συναντήσεις που οργανώνει η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://hfc.gr/

Η Πυρσεία στο 10th Athens AnimFest [Animation Festival] (26/3-1/4 2015)

Η Πυρσεία Πληροφορική συμμετέχει και διαγωνίζεται στο 10th Athens AnimFest [Animation Festival] (26 Μαρτίου - 01 Απριλίου 2015), με τη βραβευμένη 3D-παραγωγή "Tsunami in ancient Potidaea".

Συγκεκριμένα, η τρισδιάστατη παραγωγή μας διαγωνίζεται ανάμεσα στις 20 επιλεγμένες ελληνικές ταινίες animation, την Τετάρτη 01 Απριλίου 2015, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός - Μετρό Κεραμεικός), από τις 20:00-22:00.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας (Athens ANIMFEST) θα πραγματοποιηθεί από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αλκυονίδα New Star Art Cinema και στο Ρομάντσο. Το φετινό επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές, διαγωνισμούς, αφιερώματα και εικαστικές δράσεις.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://athensanimfest.eu/2015/gr

Η Πυρσεία στο Ελληνικό Πανόραμα του Animasyros 7.0 (2-5 Οκτωβρίου 2014)

Η Πυρσεία συμμετέχει στο Animasyros 7.0 στο Ελληνικό Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation + Forum Κινουμένων Σχεδίων (2-5 Οκτωβρίου 2014) στην Ερμούπολη της Σύρου, με την τρισδιάστατη παραγωγή: "Tsunami in ancient Potidaea (Τσουνάμι στην αρχαία Ποτίδαια)".

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς γίνεται επτά ετών και γιορτάζει με μία φαντασμαγορική διοργάνωση. To αγαπημένο Φεστιβάλ ετοιμάζεται πυρετωδώς να κατακλύσει την Ερμούπολη της Σύρου με δυνατές πανελλήνιες πρεμιέρες στο μοναδικό θέατρο Απόλλων που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλα αφιερώματα, γυναικείο άρωμα και υπαίθριες προβολές στην πλατεία Μιαούλη έξω από το επιβλητικό Δημαρχείο της Σύρου, από τις 02 έως τις 05 Οκτωβρίου.

Με οδηγό τα δύο διαγωνιστικά προγράμματα (Διεθνές και Φοιτητικό) που περιλαμβάνουν διεθνείς και εγχώριες μικρού μήκους ταινίες, το αnimαsyros 7.0 σας προσκαλεί και φέτος να απολαύσετε τη μοναδική κινηματογραφική του ατμόσφαιρα στην κοσμοπολίτικη καρδιά των Κυκλάδων.

Για τα πλήρη στοιχεία του Festival: http://www.animasyros.gr/index.php/GR/

Η Πυρσεία στο 11ο NIFF - Naoussa International Film Festival, (24-28 Σεπτεμβρίου 2014)

Η Πυρσεία συμμετέχει στο 11ο NIFF (Naoussa International Film Festival - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, στο διαγωνιστικό τμήμα SEEtalents (South East Europe Talents - Student Films) 26/09 στις 19:00, με την τρισδιάστατη παραγωγή: "Tsunami in ancient Potidaea (Τσουνάμι στην αρχαία Ποτίδαια)".

Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά.

Από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014 ο πολιτισμός γιορτάζει στη Νάουσα. Λάβετε θέσεις και απολαύστε το σινεμά στα καλύτερα του!

Η διοργάνωση του τμήματος νεανικών και σπουδαστικών ταινιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τον διακριτικό τίτλο "SEE talents" αποτελεί μια στοχευμένη δράση του Φεστιβάλ με το βλέμμα στραμμένο στους αυριανούς κινηματογραφιστές. Στόχος του τμήματος είναι να στηρίξει όλους τους νέους δημιουργούς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να αξιολογηθούν για αυτή.

Για τα πλήρη στοιχεία του Festival: http://niff.gr/el/index.htm

Η Πυρσεία στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (15-20 Σεπτεμβρίου 2014)

Η Πυρσεία συμμετέχει στο 5ο Πανόραμα Σπουδαστικών Ταινιών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (15-20 Σεπτεμβρίου 2014) καθώς και στο Film Market, με την τρισδιάστατη παραγωγή: "Tsunami in ancient Potidaea (Τσουνάμι στην αρχαία Ποτίδαια)".

Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και στη συνείδηση του κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, ως ο χώρος παρουσίασης όλων αυτών που θα αποτελέσουν ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας.

Το Φεστιβάλ έρχεται σε επαφή με άλλα αντίστοιχα Διεθνή Φεστιβάλ, καλεί ανθρώπους του διεθνούς κινηματογράφου, οι οποίοι μεταδίδουν την γνώση και την πείρα τους στους νέους κινηματογραφιστές, διοργανώνει αφιερώματα σε διεθνείς κινηματογραφίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για καλλιτεχνική ενημέρωση αλλά και στην αναγκαία κρίση και σύγκριση. Έτσι, σήμερα πλέον το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τόσο το Διεθνές όσο και το Ελληνικό, έχει εξελιχθεί σε έναν πολιτιστικό οργανισμό, τόσο εθνικής όσο και διεθνούς εμβέλειας.

Για τα πλήρη στοιχεία του Festival: http://www.dramafilmfestival.gr/

Animasyros 6.0: Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινούμενων Σχεδίων (International Animation Festival)

Τα κινούμενα σχέδια μπαρκάρουν για την Ερμούπολη της Σύρου, «κάνουν κατάληψη» για 4 ημέρες στο Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Πλατεία Μιαούλη και μας μυούν στον φανταστικό τους κόσμο. Καλωσήρθατε στο αniμasyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων!

Από το 2008, το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο και περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, επαγγελματικό φόρουμ με τη συμμετοχή καταξιωμένων ελλήνων και ξένων δημιουργών & επαγγελματιών, εργαστήρια για φοιτητές και μαθητές δημοτικού, το εφαρμοσμένο εργαστήρι making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και σας περιμένουμε πάντα στην αυλή του Απόλλωνα για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να δικτυωθούμε. Φέτος, ετοιμάστε βαλίτσες κι αποβιβαστείτε 26-29 Σεπτεμβρίου.

Για τα πλήρη στοιχεία του Festival: http://animasyros.gr/index.php/GR/

Προωθήστε στην Πυρσεία το Φεστιβάλ σας

Η Πυρσεία Πληροφορική με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα, θα χαρεί ιδιαίτερα να προβάλει εντελώς δωρεάν μέσα από τον επίσημο ιστότοπο της, το Φεστιβάλ που πρόκειται να διοργανώσετε.

Αποστείλετε το σχετικό υλικό στην επικοινωνία έγκαιρα και θα το προβάλουμε άμεσα.

Top