blue_white rgb yellow

Βρίσκεστε: Αρχική > Events >

Ημερίδες

Pyrseia Informatics on facebook Pyrseia Informatics on LinkedIn Pyrseia Informatics on ResearchGate Pyrseia Informatics on Twitter youtube Pyrseia Informatics channel
Ημερίδες Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών internet διαδικτύου Πυρσεία Θεσσαλονίκη

Βελτιώστε τις δεξιότητες σας, μέσα από Ημερίδες

Συμμετέχετε στις ημερίδες τις οποίες σας προτείνουμε και αρπάξτε την ευκαρία να αναπτύξετε νέες δεξιότητες, ή να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες σε τομείς της Πληροφορικής.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821 και Πυρσεία στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (24-26 Jun 2020, IAMY, Ύδρα)

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Multimedia Knowledge and Social Media Analtytics Laboratory (MK-Lab), του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) για το ερευνητικό έργο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821: "Επικοινωνία και Προώθηση της ΑΝΑβίωσης ΣΤαθμών του Αγώνα με Συστήματα εΙκονικής πραγματικότηταΣ", πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, στις 25 και 26 Ιουνίου 2020.

Η ερευνητική ομάδα του MK-Lab είχε τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στις πλούσιες συλλογές του Ι.Α.Μ.Υ. που αφορούν στην Επανάσταση του 1821 και να φιλοξενηθεί στους χώρους του. Με τη βοήθεια του προσωπικού του Ι.Α.Μ.Υ. συγκεντρώθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον Ναυτικό Αγώνα, οι οποίες πρόκειται να ενσωματωθούν στο εικονικό μουσείο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821 και τις βιωματικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, υψηλού βαθμού εμβύθισης.

Η θεματική ενότητα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821 για τον Ναυτικό Αγώνα πρόκειται να διατεθεί στο ευρύ κοινό το Φθινόπωρο του 2020, σε ειδική έκθεση των Γενικών Αρχείων του Κράτους και του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Πλανητάριο. Η Πυρσεία συμμετέχει ως βοηθός έρευνας σε Virtual Reality, 3D Serious Game designer/developer, 3D graphics/animation, Visual FX και Sound Engineer, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των ψηφιακών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας (VR-Virtual Reality) του έργου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821, όπως το εικονικό μουσείο (virtual museum) και οι βιωματικές εμπειρίες του Αγώνα, υψηλού βαθμού εμβύθισης στο πλαίσιο των 3D Serious Games και Virtual Reality.

More informations for this event: http://epanastasis1821.gr/Epanastasis1821_News.html#news12

Πυρσεία και VR-Games-Lab στο ειδικό Academia Focus Group του ΕΚΟΜΕ για τα ψηφιακά παιχνίδια και τα Serious Games (12 Feb 2020, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Αθήνα)

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.), διοργανώνει στην έδρα του στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το ειδικό Academia Focus Group την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την προώθηση της οπτικοακουστικής και ψηφιακής εκπαίδευσης μέσω των ψηφιακών παιχνιδιών και ειδικότερα των παιχνιδιών σοβαρού σκοπού (serious games).

Η Πυρσεία θα συμμετέχει στη συνάντηση καταθέτοντας την εμπειρία των μελών της εκπαιδευτικής ομάδας (Λευτέρης Αναστασοβίτης, Χριστίνα Τσίτα και Αναστασία) από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δύο κύκλων του καινοτόμου επιμορφωτικού προγράμματος "VR-Games-Lab: 3D Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας", το οποίο απευθύνεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία, διάρκειας 8 μηνών (450 ώρες), και υλοποιείται με τη στήριξη του Film-Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη (CNST-Lab/Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Η Πυρσεία Πληροφορική θα μεταφέρει και τις απόψεις τις στον γόνιμο διάλογο από την εμπειρία που έχει αποκτήσει κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των ερευνητικών έργων (εθνικών και ευρωπαϊκών) με αντικείμενο Virtual Reality παραγωγών 3D Serious Games για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.

More informations for this event: https://www.ekome.media/

Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821" στην εκδήλωση του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. "200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Συνομιλώντας με την Ιστορία σήμερα" (06 Feb 2020, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Αθήνα)

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης "Επιστήμη και Κοινωνία - 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση" διοργανώνει την εκδήλωση "200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Συνομιλώντας με την Ιστορία σήμερα", στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020, στις 17:00.

Στην εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, θα παρουσιαστεί η Δράση του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., θα προβληθούν video των προτεινόμενων έργων, καθώς και των χρηματοδοτούμενων projects. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες ακαδημαϊκών, σχετικές με την Ιστοριογραφία περί της Ελληνικής Επανάστασης, τις εκδοχές του εικαστικού ευρωπαϊκού φιλελληνισμου και τις αναπαραστάσεις του Αγώνα στην εκπαίδευση.

Το έργο μας "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821: Επικοινωνία και Προώθηση της ΑΝΑβίωσης ΣΤαθμών του Αγώνα με Συστήματα εΙκονικής πραγματικότηταΣ-1821", θα συμμετέχει στην εκδήλωση καθώς έχει λάβει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (Αριθμός Έργου: 134) και υλοποιείται από τη ειδική διεπιστημονική ερευνητική ομάδα του MK-Lab/ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ. Η Πυρσεία συμμετέχει ως βοηθός έρευνας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του έργου "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821", στα πεδία Virtual Reality, 3D Serious Game design/development, 3D-graphics, 3D-animation, Visual FX, Sound engineer, Full-immersive VR experiences.

Περισσότερα για την εκδήλωση: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Συνομιλώντας με την Ιστορία σήμερα

Open Day 2019: Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (10 May 2019, ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη)

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ανοίγει τις πόρτες του.

Σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του και να ενημερωθείτε για τα επιτεύγματά του, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε μία μοναδική ξενάγηση στον συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής, δοκιμάζοντας τεχνολογίες Virtual Reality, Augmented Reality, ρομποτικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, Βιοϊατρικής, έξυπνες πόλεις, ασφάλειας και επιστήρησης, έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, πολυμέσων και social media.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι 12:00-16:00, ενώ για τις επιχειρήσεις και τους φορείς από τις 16:00-18:00. Ενημερωθείτε για τα επιτεύγματά του και διερευνήστε πιθανές συνεργασίες.

Αναζητήστε το booth του DigiArt και δοκιμάστε τις υψηλού βαθμού εμβύθισης VR εμπειρίες για το Ανάκτορο των Αιγών (σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας), το VR Scladina Cave (Βέλγιο), και το Virtual Anthropology Museum (Liverpool John Moores University), οι οποίες σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από το Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory (MK-Lab/ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ). Η Πυρσεία συνεισέφερε στο game-design, game-development, VR-serious-gaming, ως βοηθός έρευνας.

Περισσότερα για το event: https://www.iti.gr/iti/events/article.html?id=1757

Η Πυρσεία στην ημερίδα "Προσβάσιμότητα στην Τέχνη: Η Τέχνη του εφικτού" (18 Apr 2019, ΚΕΔΕΑ, Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη)

Την Πέμπτη 18 Απριλίου2019 (09:00-17:00), στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ-Αμφιθέατρο Ι) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η ημερίδα με θέμα "Προσβασιμότητα στην Τέχνη: Η Τέχνη του εφικτού", από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας στην τέχνη.

Η Πυρσεία Πληροφορική συμμετέχει ενεργά, συμπαρουσιάζοντας την εισήγηση "Βιώνοντας το ανέφικτο μέσω Τεχνολογιών Virtual Reality και παιχνιδιών σοβαρού σκοπού", σε συνεργασία με το Computer and Network Systems Technologies Laboratory (CNST-LAB) και των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων VR-GAMES-LAB και 3D-LAB.

Η ημερίδα χρηματοδοτείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχακών Σπουδών "Ειδική αγωγή, εκπαίδευση και Αποκατάσταση" του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

More informations for this event: https://www.uom.gr/5956-hmerida-me-thema-thn-prosbasimothta-sthn-texnh

Παλαιότερες Ημερίδες από το χώρο της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και της Εκπαίδευσης

To DigiArt στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018: Γίνε αναστηλωτής του Ανακτόρου των Αιγών (18 May 2018, Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, Βεργίνα)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει ως εταίρος μεταξύ των: Liverpool/John Morres University, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Centre National de la Recherche Scientique (CNRS), Pix 4D, Archeologie Andennaise (Scladina Cave Archaeological Center), Vulcan UAV Ltd στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon/DigiArt Project.

Στα πλαίσια του DigiArt και με αφορμή το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα γίνει η παρουσίαση του ψηφιακού παιχνιδιού "Γίνε αναστηλωτής του Ανακτόρου των Αιγών". Οι επισκέτες, αφού ξεναγηθούν στο αίθριο του Ανακτόρου των Αιγών, θα δοκιμάσουν τη νέα ψηφιακή εφαρμογή.

Το παιχνίδι σοβαρού σκοπού (Serious Game) σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory (MK-Lab) του ΙΠΤΗΛ-ΕΚΕΤΑ, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες 3D γραφικών και εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality).

More informations for this event: http://www.aigai.gr/el/news/diktyo-moyseion-imathias-diethnis-imera-moyseion-moyseia-kai-diadiktya-nees-proseggiseis-neo

EntrίnnO: Online Game for Innovation and Entrepreneurship (04 Jul 2017, ΚΜΟΠ, Θεσσαλονίκη)

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού σας προσκαλεί στην ημερίδα “EntrίnnO: Online Game for Innovation and Entrepreneurship" η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου, 2017 και ώρα 10.00-13.00 στα γραφεία του ΚΜΟΠ.

Η ημερίδα πραγματοποείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "EntrιnnO", το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας νεαρών ενηλίκων, μέσω της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων και υπηρεσιών. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και η πρόοδος της ανάπτυξης τριών 3D Serious Games για την ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά, στα πλαίσια του προγράμματος "DigiArt: The Internet of Historical Things and Building new 3D Cultural Worlds", το οποίο υλοποιείται από το Multimedia Knowledge and Social Media Analytics Laboratory του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ.

Στο τέλος της ημερίδας, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν μια γεύση από το παιχνίδι“EntrίnnO: Online Game for Innovation and Entrepreneurship", ένα ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και νέους επιχειρηματίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα: https://kmop.gr/

Open Day 2017: ITI/CERTH (16 May 2017, ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη)

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ανοίγει τις πόρτες του.

Σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του και να ενημερωθείτε για τα επιτεύγματά του, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε μία μοναδική ξενάγηση στον συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής, δοκιμάζοντας τεχνολογίες Virtual Reality, Augmented Reality, ρομποτικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, Βιοϊατρικής, έξυπνες πόλεις, διαχείρισης ενέργειας και social media.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι 12:00-15:00, ενώ για τις επιχειρήσεις και τους φορείς από τις 15:00-17:00. Ενημερωθείτε για τα επιτεύγματά του και διερευνήστε πιθανές συνεργασίες.

Περισσότερα για το event: http://certh.gr/1966D59F.el.aspx

Cybersecurity: The Expanding Frontier (07 Jul 2016, IHU, Thessaloniki)

Our societies critically depend on interconnected IT infrastructure for business transactions (e.g. e-banking), personal entertainment (e.g. Internet/mobile apps) and overall societal well-being (e.g. extensive administrative records).

With the proliferation of communication networks and the corresponding increase in connectivity, the overall goal of cybersecurity to "secure and protect information and communications from unauthorized and malicious users" has become so crucial that the World Economic Forum regards the threats to cybersecurity as one of the top global risks for the world’s nations. This has led to a fierce and continuous cyberwar, as unscrupulous attackers try to circumvent the employed security mechanisms and dedicated professionals are constantly on alert to detect and thwart such attacks.

In this event, we ask an exceptional selection of invited speakers from academia, research institutes and industry to provide their expertise on the multi-faceted problem of cybersecurity with an emphasis on its diverse aspects and ever-evolving characteristics.

More informations for this event: http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/1007-cybersecurity-the-expanding-frontier

S-CASE Hackathon for Business (01 July 2016, Thessaloniki)

Η Ομάδα Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ σε συνεργασία με το S-CASE Project σας προσκαλούν στο mini-hackathon με θέμα "Building your application's back-end in a blink of an eye", όπου θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού S-CASE.

Σκοπός του mini-hackathon είναι αφενός να προωθηθεί το web services rapid prototyping, και αφετέρου να ληφθεί ένα αρχικό feedback σχετικά με τις υλοποιημένες και προτεινόμενες τεχνολογίες, ώστε να ακολουθήσουν βελτιωμένες εκδόσεις της πλατφόρμας με λειτουργικότητα που θα δίνει προστιθέμενη αξία στους developers/software houses.

Θα πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις σε Java (όσο περισσότερες, τόσο πιο εξελιγμένες εφαρμογές θα μπορέσετε να αναπτύξετε) και βασική κατανόηση της περιοχής των web services. Για τη δημιουργία απλών εφαρμογών θα πρέπει απλά να προδιαγράψετε το σύστημά τους με τη μορφή Software requirements και να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του S-CASE για να σχεδιάσετε την εφαρμογή και να παράξετε τον κώδικά της.

More informations for this event: http://scase.issel.ee.auth.gr/

3rd Technology Forum: Matchmaking Event (18 May 2016, Thessaloniki)

Οι διοργανωτές του 3rd Technology Forum 2016 σας προσκαλούν στην εκδήλωση δικτύωσης, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου στις 18 Μαΐου 2016, στο ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής και των σχετικών εφαρμογών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.

Το Technology Forum διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Π.Β.Ε.).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.b2match.eu/technologyforum2016

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων (πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας) (11 Νοε 2015, ΚΕ.Δ.Ε.Α., Α.Π.Θ.)

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 11:00 π.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α., οδός 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων (πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας και παρουσίαση των νέων μοντέλων του Μηχανισμού).

Η οργάνωση της ημερίδας πραγματοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Κυθήρων. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο καθηγητής Αστροφυσικής Γιάννης Σειραδάκης, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μάνος Ρουμελιώτης και ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών Κυριάκος Ευσταθίου.

Η Πυρσεία Πληροφορική θα συμμετέχει με τη σύντομη παραγωγή 3D video animation σχετική με το θραύσμα D, το οποίο περιγράφει την "εξίσωση του χρόνου (equation of time)", στα πλαίσια της ερευνητικής της δράσης, στη δημιουργία του Εικονικού Μηχανισμού των Αντικυθήρων (Virtual Antikythera Mechanism), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα: http://auth.gr/news/conferences/19511

Technologies and Job Opportunities in ICT Systems (07 Oct 2015, IHU, Thessaloniki)

Τhe School of Science and Engineering of the International Hellenic University invites you to the event titled "Technologies and Job Opportunities in ICT Systems", which will take place at the University’s premises on Wednesday, October 7 2015, 18:00-21:00. The working language of the event is Greek.

In this event, we ask an exceptional team of speakers from the entrepreneurial and business world to share their knowledge and expertise on ICT systems and present to us some new areas and activities which would greatly benefit from these technologies. The title of the talks are the following: Applications of Neuromarketing in Information Systems, Targeting innovation with ICT research, Smart transportation fleet management.

The event targets an audience of students, graduates and ICT professionals and aims at presenting the challenges and job opportunities available in this rapidly evolving job market. Attendance is free. Prior free registration is required.

More informations for this event: http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/782-technologies-and-job-opportunities-in-ict-systems.html

Cybercrime & Cybersecurity: the Ongoing Battle (14 Jul 2015, IHU, Thessaloniki)

Our societies critically depend on interconnected IT infrastructure for business transactions (e.g. e-banking), personal entertainment (e.g. Internet/mobile apps) and overall societal well-being (e.g. extensive administrative records).

With the proliferation of communication networks and the corresponding increase in connectivity, the overall goal of cybersecurity to "secure and protect information and communications from unauthorized and malicious users" has become so crucial that the World Economic Forum regards the threat to cybersecurity as one of the top global risks (next to water/food shortage crises and climate change) for the world’s nations.

This has led to a fierce "cyberwar", as unscrupulous attackers try to circumvent the employed security mechanisms and dedicated professionals are constantly on alert to detect and thwart such attacks. Technical, economic and legal resources are used as both "weapons" and "shields" in this war.

This event will take place on Tuesday, 14th of July 2015, in International Hellenic University (Lecture Room B1) at 18:00 (14th km Thessaloniki - Moudania, Thermi, Greece)

More informations for this event: http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/743-cybercrime-cybersecurity-the-ongoing-battle.html

Architectural-Product Visualisation & Creative Lighting with Maxwell (26 Feb 2015, IHU, Thessaloniki)

The International Hellenic University is pleased to invite you to a presentation entitled "Architectural-Product Visualisation + Creative Lighting with Maxwell", by Nikos Nikolopoulos, CGI Director of Cityscape Digital, London, UK.

This event will take place on Thursday, 26th of February 2015, in the Auditorium at 19:00 (14th km Thessaloniki - Moudania, Thermi, Greece

The working language of the event is English. Free registration is required. More informations for this event: http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/601-architectural-product-visualisation-creative-lighting-with-maxwell.html

Ημερίδα: "Σύγχρονα εργαλεία on-line εκπαίδευσης" @ ΝΟΗΣΙΣ, Θεσσαλονίκη

Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στο Αμφιθέατρό του με θέμα την παρουσίαση αποτελεσμάτων ενεργειών διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στο διαδίκτυο.

Μια σύγχρονη πρόταση εφευρετικών και δημιουργικών εκπαιδευτικών εργαλείων στην υπηρεσία της ανοιχτής γνώσης και της κοινωνίας. Παρουσιάζονται τεχνικές δημιουργίας εκπαιδευτικών ταινιών με κινούμενα σχέδια, διαδικτυακά εικονικά εργαστήρια φυσικής και σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία επιστημονικής γνώσης.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 13.00. Δεν χρειάζονται εγγραφές. Για τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για τα πλήρη στοιχεία της Ημερίδας: http://www.noesis.edu.gr/%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-on-line-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84/

Ημερίδα: "Technology Forum" @ CERTH

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με ΣΕΠΒΕ, ΣΕΒΕ και ΣΒΒΕ, διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, την Ημερίδα "Technology Forum", την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στο Αμφιθέατρο "Βεργίνα" στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενότητες που θα παρουσιαστούν, είναι:

 • Big Data Analytics (συντονιστής: Μυλωνάς Θεόφιλος, Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ)
 • Cloud Computing
 • Semantic Web (συντονιστής: Γογγολίδης Βασίλειος, ΓΓΕΤ)
 • Sensor Networks/Geolation Services
 • Software Engineering (συντονιστής: Τζοβάρας Δημήτριος, Διευθυντής ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ)
 • Simulation
 • Signal Processing/Computer Vision (συντονιστής: Βλαχοπούλου Μάρω, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.certh.gr/825FA0DE.el.aspx

Ημερίδα: "The power of Big Data Analytics: Prospects, Skills and Opportunities"

Would you like to find out more about career prospects, research skills and business opportunities related to the emerging science of Big Data Analysis? A distinguished Professor at Ecole Polytechnique, France, Head of the DB-NET research group on Data & Web Mining, and two top industry executives from global leaders in software and databases will present their views and outline future trends and perspectives on research, innovation and challenges in Big Data. Examples will cover how prominent research groups and global ICT corporations, such as Microsoft and Oracle, have contributed towards the above directions.
26 February 2014, 18:00-20:00 @ I.H.U.

Attendance is free to students, young ICT professionals, the general public and all those who wish to become familiar with emerging trends in Big Data Analysis. The working language of the event is English.

Scientific Coordination: Prof. Ioannis Vlahavas, Dean, and Assist. Prof. Christos Tjortjis, School of Science and Technology.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα: http://www.tech.ihu.edu.gr/index.php/en/news/354-the-power-of-big-data-analytics-prospects-skills-and-opportunities-.html

Ημερίδα: "Internet Security and Internet Safety"

The International Hellenic University is holding a conference entitled “Internet Security & Internet Safety” in Thessaloniki, under the scientific supervision of Prof. Dr. Athanassios Kaissis. The conference will take place on November 22nd 2013 at 6pm in the Main Auditorium of the International Hellenic University. The list of speakers includes distinguished scientists and experts on the top of their fields from Greece and abroad. The Conference Programme is as follows:

 • Prof. Dr. Αthanassios Kaissis - Professor, Law School of Aristotle University of Thessaloniki
 • Ulrich M. Kipper - CEO it-werke Group - Biometrics systems: technical aspects and practical experience
 • Prof. Dr. Sokratis Katsikas - Professor, Dept. of Digital Systems - Security incidents management
 • Georgia Panagopoulou - ICT Auditor - Legal protection of privacy on the Internet
 • Manolis Sfakianakis - Director, Cyber Crime Unit, Hellenic Police - Smart electronics crimes
 • Dr. Fereniki Panagopoulou - Legal Auditor, Hellenic Data Protection Authority - Personal data safety on the Internet

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα: http://www.ihu.edu.gr/index.php/events/item/276-conference-internet-security-and-internet-safety-november-22.html

Info Day: " Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) - [HORIZON2020]"

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) διοργανώνει την ενημερωτική ημερίδα HORIZON2020. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στο Αμφιθέατρο ΕΚΕΤΑ στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης, στις 14.00.

Κύριο θέμα της ημερίδας είναι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στον Ορίζοντα 2020. Βασικοί ομιλητές θα είναι οι κύριοι:

 • Γληνός Κώστας (Τμηματάρχης, Τμήμα Ηλεκτρονικών υποδομών - Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και
 • Σκορδάς Θωμάς (Τμηματάρχης, Τμήμα Φωτονικής - Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

Θα παρουσιαστούν τα θέματα Βιομηχανική Ηγεσία και Μελλοντικές Αναδυόμενες Τεχνολογίες (FET) & Υποδομές ΤΠΕ. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.certh.gr/4BBAFE44.el.aspx

Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 – Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τα Πέντε Μουσεία της Θεσσαλονίκης, το Προξενείο της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη και το British Council.

Κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου θα είναι η εξέλιξη του μουσείου από χώρο συλλογής και έκθεσης έργων τέχνης και ευρημάτων φυσικής ιστορίας σε ένα χώρο κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων.

Ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι η σχέση ανάμεσα στις τέχνες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων, η σχέση επιστήμης και τεχνολογίας καθώς και ο τρόπος χρησιμοποίησης των social media για την διεύρυνση του κοινού των μουσείων.

Ομιλητές: Jeri Robinson, Ειρήνη Παπαδημητρίου, Wendy Woon, Dan Bird.

Θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι σημαντικών Ελληνικών μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών.

Για τα πλήρη στοιχεία της ημερίδας - συνεδρίου: http://www.britishcouncil.gr/events/educational-museum-conference

ICT Emerging Trends and Entrepreneurship (Αναδυόμενες Τάσεις ΤΠΕ και Επιχειρηματικότητα)

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο Αναδυόμενες Τάσεις ΤΠΕ και Επιχειρηματικότητα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου 17:30 - 19:30. Ο χώρος των ΤΠΕ έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από τομείς, όπως το Cloud, το Διαδίκτυο και e-business, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι επίδοξοι επαγγελματίες ΤΠΕ, φοιτητές, υποψήφιοι φοιτητές και επιχειρηματίες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα των ΤΠΕ και της τεχνολογίας, στην αγορά εργασίας των ΤΠΕ και στο επιχειρηματικό τοπίο. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (I.H.U) και η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας διοργανώνει μια εκδήλωση που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, όπου οι ηγέτες στον τομέα της επιχειρηματικότητας των ΤΠΕ από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό τομέα με σημαντική γνώση της παγκόσμιας τοπίο των ΤΠΕ, θα μοιραστούν τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία και να αλληλεπιδρούν με τους φοιτητές και υποψήφιους φοιτητές και επιχειρηματίες. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες των ΤΠΕ, το ευρύ κοινό και όλους εκείνους που επιθυμούν να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα των ΤΠΕ. Η γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης είναι η αγγλική. Πιστοποιητικά συμμετοχής θα παρέχονται κατόπιν αιτήματος. Απαιτείται προεγγραφή.

ICT: Market Trends and Employment Opportunities.

The International Hellenic University School of Science and Technology is pleased to invite you to an event titled "ICT: Market Trends and Employment Opportunities" on Wednesday, 22nd February 2012, in the University Auditorium from 17.15-20.30, Thessaloniki. Advances in Information and Communication Technology (ICT) have been driving innovation and change at a global level during the past decades. However, the rapid pace of innovation, the shifting technological balance that globalization has brought about as well as the current financial crisis all mean that those involved with the ICT sector need to maintain an up-to-date view of global ICT market trends. This is particularly the case for aspiring ICT professionals. Students, prospective students and young professionals need to have access to current and up-to-date information about the global trends in ICT technology and the ICT job market. Acknowledging the significant need for more information to young professionals and students, the International Hellenic University (IHU) School of Science and Technology is organizing an ICT related event where leaders in the field from academia and the business sector, from Greece and abroad, will share valuable knowledge and expertise and interact with current and prospective students. Attendance is free to students, young ICT professionals, the general public and all those who wish to become familiar with the global ICT marketplace. Scientific Coordination: Prof. Ioannis Vlahavas, Dean, School of Science and Technology. The working language of the event is English. Attendance certificates will be provided upon request.

Επιστημονική Ημερίδα: "Κυβερνοεκφοβισμός στην Εφηβεία: Δεδομένα και παρεμβάσεις"

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. ημερίδα σχετικά με τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying) στο χώρο της εκπαίδευσης (ώρα έναρξης: 16.00). Η ημερίδα διοργανώνεται από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. με την υποστήριξη του Kοινοτικού Προγράμματος Daphne III.

Προωθήστε στην Πυρσεία την Ημερίδα σας

Η Πυρσεία Πληροφορική με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα, θα χαρεί ιδιαίτερα να προβάλει εντελώς δωρεάν μέσα από τον επίσημο ιστότοπο της, την ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσετε και είναι σχετική με το χώρο της Πληροφορικής, των Νέων Τεχνολογιών, του Internet και και της Εκπαίδευσης.

Αποστείλετε το σχετικό υλικό στην επικοινωνία έγκαιρα και θα την προβάλουμε άμεσα.

Top